Skip to main content

Toxicology Research

„Cufundat în natură”/baie de aerosoli în pădure/ are un efect benefic asupra sănătății umane prin relaxarea fizică indusă de aerosolii din pădure. Terpenele formate din mai multe unități de izopren sunt cel mai mare grup de compuși organici produși de diferite plante și sunt o componentă majoră a aerosolilor forestieri. În mod tradițional uleiurile vegetale care conțin terpene au fost folosite pentru a trata diverse boli fără a se cunoaște exact funcțiile sau mecanismele de acțiune ale fiecărui compus bioactiv. Această recenzie clasifică terpenele, care sunt ușor disponibile, din păduri pe baza activității lor antiinflamatorii, antitumorale sau neuroprotectoare. În plus, posibilele mecanisme de acțiune ale fiecărei terpene și efectele lor asupra unor astfel de procese sunt descrise de diferite sisteme in vivo și in vitro. Pe scurt, studiile care arată eficacitatea biologică a terpenelor, recomandă beneficiile aerosolilor din pădure și sugerează utilizarea potențială a terpenelor ca agenți chimioterapeutici pentru tratamentul diferitelor boli umane.

Uleiurile esențiale obținute din plante sunt folosite și în medicina tradițională, deoarece au o gamă largă de efecte benefice asupra sănătății umane. Până în prezent, s-a dovedit că multe terpene din uleiurile esențiale, precum și băile de aerosoli din pădure au o activitate biologică puternică.

erdei virágok terpének
aromaterápia

Această analiză a grupat terpenele pe baza efectelor lor antiinflamatorii, antitumorale sau neuroprotectoar, care s-au evidențiat în culturile celulare. Deși posibilele mecanisme de acțiune ale acestor compuși au fost deja elucidate, mai multe studii prezintă încă doar rezultate preliminare de screening. Prin urmare, sunt necesare studii suplimentare detaliate, inclusiv căile de comunicare legate de funcțiile biologice, pentru a investiga viitoarele aplicații chimioterapeutice ale terpenelor. În plus, înțelegerea relațiilor dintre diferitele structuri chimice ale terpenelor și rolul fiziologic al compușilor in vivo poate oferi o perspectivă critică asupra dezvoltării viitoare a terapiilor cu selectivitate și specificitate crescută.

Până în prezent, mai multe studii au arătat, pe larg, efectele terapeutice ale monoterpenelor din familia terpenelor. Monoterpenele formate prin cuplarea celor două unități de izopren (C10) sunt cele mai importante molecule, reprezentând 90% din uleiurile esențiale. În ultimii ani, totuși, au fost izolate sau sintetizate grupuri mai mici de terpene și terpenoide diferite care au prezentat activități biologice diferite și au servit ca sursă de noi molecule chimioterapeutice. Utilizarea diferitelor terpene în studiile clinice este în prezent limitată din cauza datelor insuficiente de studii pe oameni. Cu toate acestea, atunci când sunt utilizați ca și compuși chimioterapeutici singulari sau în combinație cu agenți chimioterapeutici deja cunoscuți, eficacitatea poate fi crescută și dozele pot fi reduse pe măsură ce datele de siguranță și eficacitate se acumulează în sistemele in vivo și in vitro.

Sursa: https://orvosikannabisz.com/kutatasok/terpenek-az-erdokbol-es-az-emberi-egeszseg/

Leave a Reply