Care sunt cele mai bune uleiuri purtătoare pentru CBD?
Solventul, numit și ulei purtător, este un ulei vegetal folosit pentru a dilua extractul CBD. Acest lucru vă permite să aveți diferite concentrații (5% -10% -15% -20% -30% -50%) și uleiul crește vâscozitatea produsului finit, ușurând dozarea cu pipeta picurătoare. Uleiul purtător poate crește biodisponibilitatea și utilizarea ingredientelor active, ceea ce nu este de neglijat într-o utilizare terapeutică. Nu în ultimul rând, economisești banii dacă cea mai mare parte din doza de CBD ingerată este utilizată de organism.
CBD este un compus solubil în grăsimi care este important să fie consumat împreună cu unele alimente sau uleiuri grase. Vitaminele solubile în grăsimi, așa este, de ex., si în cazul vitaminelor D, A, K, E, cel mai bine se absorb dacă sunt ingerate sub forma de ulei. Uleiurile de bază au de obicei un gust puțin aromat sau deloc și au adesea propriile beneficii pentru sănătate pe lângă CBD. Să vedem ce uleiuri sunt cele mai des folosite pentru a dilua extractul sau pasta CBD.
Ulei din semințe de cânepă
Toată cânepa „utilă (adică industrială)” este Cannabis sativa, dar nu toată Canabis sativa este cânepa industrială. Semințele de cânepă nu conțin nici CBD, nici THC, dar conțin proteine (30%) și acizi grași esențiali, precum și aminoacizi.
Sunt bogate, în principal, în acizi grași nesaturați omega 3 și omega 6 într-un raport de 1: 3. Semințele de cânepă conțin și o serie de minerale precum calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, mangan și cupru. De asemenea, conține vitamina E și vitamine B (B1, B2, B3 și B6). Uleiul din semințe de cânepă este produs din semințe de cânepă prin presare la rece. Acesta este al doilea și cel mai popular ulei purtător, are un gust plăcut de nucă ușor amar, dar atunci când este adăugat la extractele CBD, gustul poate fi prea intens, așa că multor oameni nu le place acest gust al purtătorului pentru uleiurile CBD dizolvate în el.
Ulei MCT
MCT (medium-chain tryglicerides sau trigliceride cu lanţ mediu) este o formă unică de grăsime ce poate avea un impact major asupra sănătăţii noastre. Nu toate grăsimile sunt la fel, astfel nu toate grăsimile au aceleaşi efecte în organismul nostru. Există 3 tipuri de grăsimi în funcţie de lanţurile lor de carbon şi anume: LCT (long-chain tryglicerides sau trigliceride cu lanţ lung), MCT (Medium-chain tryglicerides sau trigliceride cu lanţ mediu) şi SCFA (Short-chain fatty acids sau acizi graşi cu lanţ scurt). LCT sunt grăsimile cele mai comune, cele pe care le găsim în alimentaţia “obişnuită”. Excepție fac grăsimea de cocos, grăsimea din miez de palmier și grăsimea din lapte (unt/unt ghee/ purificat), care conțin toți acizii grași cu lanț mediu pe lângă acizii grași cu lanț lung. Are un gust plăcut, untos și îmbunătățește biodisponibilitatea CBD, așa că este folosit preferențial ca ulei purtător. Produsele Pure Gold Hemp folosesc, de asemenea, ulei MCT pentru a doza concentrația.
Acizii grași cu catenă scurtă și medie, cum ar fi cei găsiți în uleiul MCT, sunt digerați/absorbiți la o rată similară cu glucoza și nu necesită nici o enzimă, lipază, pentru digerarea grăsimilor și nici bilă. În schimb, grăsimile/uleiurile normale sunt absorbite lent cu ajurorul secrețiilor biliare și cantități adecvate de enzima numită lipază. O altă diferență importantă între uleiul MCT și uleiurile/grăsimile normale este că acizii grași MCT sunt transformați în ficat într-o variantă de acid butiric și alți corpi cetonici, care sunt combustibili mai buni pentru creier decât glucoza obișnuită. Grăsimea de cocos și grăsimea de palmier conține în cea mai mare parte acid lauric și puțin din ceilalți acizi grași cu lanț mediu care oferă nutrienți utili creierului, la fel ca și untul. Uleiul MCT conține de 10-20 ori mai mult din toate acestea. În plus, fiecare acid gras cu lanț mediu are efecte antibacteriene, antifungice și antivirale. De asemenea, are un efect ușor de suprimare a poftei de mâncare și de îmbunătățire a metabolismului.
Ulei din semințe de struguri
Acest ulei este obținut din sămânța de struguri, care este un produs secundar al vinificației. Are un gust neutru, o culoare deschisă și o aromă specifică, devenind astfel un ingredient agreat atât ca ulei de gătit, cât și ca ulei purtător.
Are o concentrație mare de grăsimi nesaturate (în principal acizi grași omega-6) și este, de asemenea, bogat în vitamina E, astfel încât poate fi păstrat timp îndelungat fără a se râncezi. Textura ușoară a uleiului de struguri oferă o bază bună pentru uleiurile de masaj CBD. Deși este bogat în acizi grași omega-6, este deficitar în acizi grași omega-3, așa că nu este recomandat singular pentru consum, strică echilibrul dintre omega 3 și 6, poate provoca inflamații în organism. Din păcate la populația maghiară, la nivel mondial, proporția de grăsimi omega 3 :6, care ar fi sănătoasă undeva in jur de 1:4, această proporție poate fi adesea 1:30 sau 1:50, ceea ce crește riscul de boli cardiovasculare-Proprietatile enumerate mai sus nu-l recomandă ca fiind cea mai bună alegere ca ulei purtător, dar este folosit ca materie primă pentru industria cosmetică și pentru produsele de îngrijire a pielii.
Care ulei CBD este cel mai bun pentru mine?
Adesea auzim întrebarea: ce ulei CBD ar trebui să aleg acum, ulei purtător cu MCT sau cu ulei din semințe de cânepă? Răspunsul este simplu, nu contează! Efectele pozitive sau chiar negative asupra sănătății ale uleiurilor purtătoare sunt cantități neglijabile, măsurabile în mărimea unei lingurțe. Nu exista diferență intre un CBD și alt CBD numai pentru că sunt dizolvate în semințe de cânepă sau MCT.
La dozarea CBD, vorbim de picături dintr-o sticlă plină cu 8-9ml de ulei purtător, așa că atunci când sunt administrate în cantități atât de mici, niciunul dintre uleiurile enumerate mai sus nu are un efect semnificativ asupra sănătății, singura excepție face CBD –ul sau a alți fitocanabinoizi, terpene, flavonoide, care se află în spectru complet al uleiul CBD.
Cu toate acestea, ambele uleiuri merită consumate zilnic, utilizarea frecventă a uleiului MCT este „Bulletproof Coffee” după rețeta care poate fi găsită aici. Uleiul din semințe de cânepă este un sos excelent pentru salată, fie singur, fie amestecat cu iaurt sau condimente verzi.